Nu bij Eurosongland

Junior: Ierland aanwezig.

Ierland is het vierde land dat bevestigt voor het Junior Eurovisiesongfestival van 2017. Dat maakt de Ierse omroep TG4 vandaag bekend aan de Ierse collega's. Op het Junior Eurovisiesongfestival in 2017 zal het de derde keer zijn dat het land een kandidaat zal afvaardigen naar het kinderfeest. Binnenkort maakt TG4 meer informatie bekend over hoe zij hun kandidaat voor het Junior Eurovisiesongfestival zal kiezen.
Op dit moment is het nog niet duidelijk welke stad of welk land het Junior Eurovisiesongfestival zal organiseren. Geïnteresseerden waren onder andere de winnaar van vorige editie, Georgië maar de definitieve beslissing zal binnen enkele weken vallen.
[UPDATE 05/01 14:30] Een dag na de bekendmaking dat Ierland een kandidaat naar het Junior Eurovisiesongfestival zal sturen heeft de omroep meer details vrijgegeven over hoe zij hun kandidaat zullen kiezen. De zoektocht zal gebeuren in twee fases:
Fase 01:
Eind februari zal de omroep over het hele land auditites organiseren waar kinderen tussen 9 en 14 aan kunnen deelnemen. Deze jongeren zullen voor een vakjury twee nummers zingen die maximaal twee minuten mogen duren. Die vakjury zal de beste kandidaten selecteren die enkele weken de tijd krijgen om een eigen nummer te schrijven en te componeren. Hiervoor krijgen ze wel hulp van de Ierse omroep.
Fase 02:
De tweede fase bestaat uit nog een auditieronde waarbij de overgebleven kandidaten hun zelfgeschreven nummer mogen brengen voor een vakjury. Die vakjury kiest op zijn beurt 32 kandidaten uit die mogen deelnemen aan de Ierse voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival.