Nu bij Eurosongland

België: Dit is City Lights.

België heeft zijn nummer voor het Eurovisiesongfestival. Het land stuurt de 17-jarige Blanche naar het festival in Kiev met het nummer City Lights. Het nummer is geschreven door Pierre Dumoulin. Blanche werd bekend in Wallonië door haar deelname aan de Waalse versie van The Voice waar ze strandde voor de halve finales. Sinds 2013 kiest de RTBF zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival steeds via het programma The Voice. Het bleek een succesformule want Roberto Bellarosa werd twaalfde in 2013 en Loïc Nottet werd knap vierde in 2015. Wat Blanche in 2017 zal doen is nog koffiedik kijken.
Normaal zou het nummer City Lights bekend worden gemaakt tijdens een speciale persconferentie deze morgen maar gisteravond kwam er al een teaser van het nummer naar buiten. Een uur later werd het nummer van Blanche al te koop aangeboden via de streamingsdienst Spotify. In de ochtend brachten de verschillende radiozenders City Lights al in hun ochtendprogramma waaronder ook bij de radiozenders van de VRT. Op MNM werd er uitvoerig over gesproken en werd bekend gemaakt dat Peter Van De Veire verslag zal doen op het Eurovisiesongfestival voor de VRT.
De videoclip van City Lights werd voor het eerst getoond op het televisiekanaal van Q-Music rond half acht maar de echte premiere vond enkele uren later plaats via het officiële YouTube-kanaal van het Eurovisiesongfestival.
Sinds de release van het nummer zijn de bookmakers positief gestemd over de Belgische inzending. Tegen de ochtend stond België op de tweede plaats bij de bookmakers voor het winnen van het Eurovisiesongfestival.
Blanche treedt aan tijdens de eerste helft van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op dinsdag 9 mei 2017.