Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [13]: Montenegro.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag trekken we naar Montenegro. Tien jaar geleden debuteerde het land en dit jaar hopen ze op een nieuwe finaleplaats met Slavko Kalezic.
Slavko Kalezić is gebroren op 4 oktober 1985 en is een acteur, zanger en liedjesschrijver. Zijn eerste stappen in de showbizz dateren van 2011 toen hij zijn eerste single Muza uitbracht. Dit werd niet echt een succes voor de zanger maar sinds 2013 kreeg hij meer aandacht in de Balkan door zijn deelname aan de eerste serie van X Factor Adria. Hij haalde de finale niet maar bracht in het zelfde jaar wel zijn eerste album uit San o vječnosti. In de jaren die erop volgenden bracht Slavko nog verschillende singles uit. Zijn laatste single Space is de Montegrijnse inzending voor het Eurovisiesongfestival.
RTCG, de omroep die de inzending voor Montenegro zoekt organiseerde dit jaar voor de eerste keer een open inschrijving. Een speciale vakjury selecteerde Slavko Kalezić en op donderdag 29 december werd hij officieel voorgesteld. Enkele maanden later, op vrijdag 10 maart stelde de zanger zijn nummer Space voor Kiev voor. Het nummer is geschreven door Adis Eminić, Iva Boršić en Momčilo Zeković.


Montenegro viert dit jaar een klein feestje. Het is namelijk tien jaar geleden dat Montenegro debuteerde op het Eurovisiesongfestival. Echt hoog scoren heeft het land nog niet gedaan want op acht deelnames haalde het land nog maar twee keer de finale van het Eurovisiesongfestival. Meer informatie over de geschiedenis van Montenegro op het Eurovisiesongfestival kan je vinden op onze geschiedenispagina.

The Road to Kiev.
Gisteren: Slovenië -> Vandaag: Montenegro -> Morgen: Noorwegen