Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [4]: Zwitserland.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Zwitserland zit al enkele jaren in het sukkelstraatje op het Eurovisiesongfestival. Zowel in 2015 als in 2016 behaalde het land een laatste plaats in zijn halve finale. Voor dit jaar hopen de Zwitsers het beter te doen met Timebelle.
Timebelle is een Zwitserse groep uit Bern met drie leden. Miruna Mănescu is de stem van de groep en ze wordt bijgestaan door de drummer Samuel Forster en multi-instrumentalist Emanuel Daniel Andriescu. De groep is ontstaan tijdens de studeerperiode van de leden en bestond oorspronkelijk uit vijf leden. In 2015 maakte de Zwitsers kennis met de groep want toen nam de groep voor het eerst deel aan de Zwitserse voorronde voor het Eurovisiesongfestival maar kon toen niet winnen met Singing About Love. In dat zelfde jaar maakte Timebelle hun eerste en tot nu toe laatste album.
De Zwitserse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival werd dit jaar geselecteerd door het programma ESC 2017 – Die Entscheidungsshow. Deze editie zou enkele vernieuwingen met zich meebrengen, zo werden de individuele taalomroepen buiten spel gezet en werd ook de online stemronde afgeschaft. In ruil kwam er wel een auditieronde waarin een speciale vakjury zes kandidaten selecteert voor de finale van  Die Entscheidungsshow. De finale werd gehouden op zondag 5 februari. Enkel de Zwitserse kijker had het recht om te beslissen wie het land zou vertegenwoordigen in Kiev. De keuze viel op de groep Timebell met het nummer Apollo

Zwitserland komt voor het derde jaar op rij met hetzelfde soort nummer. Het enige verschil is dat Apollo na de vernieuwing veel beter klinkt. Een finaleplaats behalen lijkt ons moeilijk voor de Zwitsers.

Zwitserland is één van de zeven stichtende leden van het Eurovisiesongfestival. Het land mocht zelfs het allereerste festival organiseren en kon toen zelfs winnen. Zwitserland kon voornamelijk scoren in de beginjaren van het festival. In 1988 kon Zwitserland voor de laatste keer winnen met de toen onbekende Céline Dion. Meer informatie over Zwitserland op het Eurovisiesongfestival kan je hier vinden.

The Road to Kiev.
Gisteren: Estland -> Vandaag: Zwitserland -> Morgen: Moldavië