Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [6]: Denemarken.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag trekken we voor de eerste keer richting Scandinavië en meer bepaald richting Denemarken. Zij sturen geen Deense maar een Australische naar Kiev namelijk Anja Nissen.
Afbeeldingsresultaat voor Anja NissenAnja Nissen is geboren op 6 november 1995 en is een Deens-Australische artiest, liedjesschrijver, danseres en actrice. In 2014 stond Anja Nissen voor de eerste keer in de spotlights toen ze het derde seizoen van The Voice of Australia won. Ze maakte deel uit van team will.i.am. Door deze overwinning kon Anja Nissen een platencontract tekenen bij Universal Music Group. Denemarken leerde Anja Nissen pas kennen in 2016 toen ze voor de eerste keer deelnam aan Dansk Melodi Grand Prix. Met het nummer Never Alone kon ze niet winnen maar een jaar later lukte het haar wel.
Al enkele jaren wordt de Deense kandidaat voor het Eurovisiesongfestival geselecteerd via Dansk Melodi Grand Prix. Dit jaar vond de editie plaats op zaterdag 25 februari met tien kandidaten. De winnaar werd gekozen door middel van twee ronden. In de eerste ronde traden alle tien kandidaten met hun nummer aan. De drie beste kandidaten, gekozen door de Deense kijker mocht naar de superfinale. De winnaar van de superfinale is ook de winnaar van Melodi Grand Prix en mag dus Denemarken vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dit jaar ging de winst naar Anja Nissen met het nummer Where I Am. Het nummer is geschreven door Anja Nissen, Angel Tupai en Michael D'Arcy.

Denemarken zit sinds het Eurovisiesongfestival 2015 in een sukkelstraatje door twee maal een boysband naar het Eurovisiesongfestival te sturen. Dit jaar is dit dus niet het geval en sturen ze een typisch eurosongnummer. Anja Nissen kan scoren op het Eurovisiesongfestival omwille van het typische geluid voor het festival maar dit kan ook haar ondergang beteken.

Denemarken neemt sinds 1957 deel aan het Eurovisiesongfestival en kon tot nu toe al drie keer het festival winnen. De laatste keer dateert van 2013 toen ze Emmelie de Forest naar buurland Zweden stuurde. Op het Eurovisiesongfestival 2015 en 2016 lukte het Denemarken niet om de finale te behalen. Meer informatie over Denemarken op het Eurovisiesongfestival kan je vinden op onze geschiedenispagina van Denemarken.

The Road to Kiev.
Gisteren: Moldavië -> Vandaag: Denemarken -> Morgen: Griekenland