Nu bij Eurosongland

ESC 2017: Dit zijn de juryleden.

Vijftig procent van de resultaten tijdens de halve finales en finale wordt bepaald door een vakjury. De andere vijftig procent zijn afkomstig van de kijkers thuis. Vandaag zijn de  vijf juryleden per land bekend gemaakt. Voor België zitten Jean-François Pottier, Kevin Cocco, Tiffany Baworowski, Etienne Baffrey en Marie Benmokaddem in de jury. De Nederlandse juryleden zijn Marjolein Dekkers, John Ewbank, Gordon Groothedde, Erica Groeneveld en Matthijs van Duijenbode. 
Elke nationale jury bestaat uit vijf professionelen uit de muziekindustrie die tijdens de generale repetitie, de dag voor de televisieuitzending de inzendingen zullen beoordelen. Die punten worden samen met de punten van televisiekijkers samengevoegd en zo bekomt men de resultaten en de uiteindelijke winnaar. De gemiddelde leeftijd van 210 juryleden is 40 jaar en er zitten paar oude deelnemers van het Eurovisiesongfestival in. In de Albanese jury zit Olta Boka (2008) en in de Roemeense jury zit Luminita Anghel (2005), Mihai Traistariu (2006), Paula Seling (2010 en 2014) en Cezar (2013)
De vakjury van Oostenrijk is momenteel nog niet volledig maar dat komt volgens de Oostenrijkse omroep ORF binnenkort in orde. De volledige lijst kan je hier bekijken.