Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [18]: Duitsland.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag trekken we voor de eerste keer naar één van onze buurlanden namelijk Duitsland. Na twee jaar als laatste te zijn geëindigd hopen de Duitsers dat Levina het beter zal doen in Kiev.
Isabella Lueen is geboren in Bonn op 4 november 1991 en is vooral bekend onder haar artiestennaam Levina. Voor haar deelname aan de Duitse voorronde voor het Eurovisiesongfestival heeft Levina één single uitgebracht. Het nummer kreeg de titel Bedroom Records. Een jaar later was Levina één van 33 kandidaten die op de shortlist stonden voor de Duitse voorronde Unser Song 2017. 
Duitsland koos zijn kandidaat via het programma Unser Song 2017. Een speciale vakjury koos 33 kandidaten die op een shortlist kwamen. Vijf van hen stootte door naar de liveshow op donderdag 9 februari 2017. Dit jaar was er wel een aantal aanpassingen aan het concept van Unser Song. De vijf kandidaten die aantraden in de finale brachten geen eigen nummer maar moesten één van de twee gekozen nummers zingen. Uiteindelijk kon Levina met het nummer Perfect Life winnen.

Dadelijk meer op de twitterpagina van Eurosongland.
Duitsland is één van de zeven stichtende leden van het Eurovisiesongfestival en is lid van de vijf grootste geldschieters van het festival. Hierdoor treedt Duitsland elk jaar aan in de finale van het Eurovisiesongfestival. Enkel in 1996 was het land niet aanwezig. Twee keer heeft Duitsland het festival kunnen winnen. Meer informatie over de Duitse geschiedenis op het Eurovisiesongfestival kan je vinden op onze geschiedenispagina's

The Road to Kiev.
Gisteren: Macedonië -> Vandaag: Duitsland -> Morgen: Tsjechië