Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [20]: Verenigd Koninkrijk.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag trekken we naar de plas over naar het Verenigd Koninkrijk. Zij sturen Lucie Jones naar Kiev.
Lucie Bethan Jones is geboren op 20 maart 1991 in het kleine dorpje Pentyrch. Haar artiestennaam is Lucie Jones. Ze werd bekend tijdens het zesde seizoen van The X-Factor in 2009, ze behaalde er een achtste plaats. Een jaar later speelde ze meer in de musical van Les Misérables en begon ze een acteercarriere. Ze speelde onder andere mee in The Sarah Jane Adventures en Midsomer Murders.
Begin januari stond ze op de shortlist van de Britse voorronde voor het Eurovisiesongfestival.
Voor het tweede jaar op rij kiest de BBC ervoor om zijn kandidaat te selecteren via het programma Eurovision: You decide. Zes kandidaten namen het op vrijdag 27 januari het tegen elkaar op in de studio's van de BBC. Een vakjury en de Britse kijkers mochten beslissen wie het Verenigd Koninkrijk mag vertegenwoordigen in Kiev. De keuze viel op Lucie Jones met het nummer Never Give Up on You. De Deense winnares van het Eurovisiesongfestival 2013 schreef mee aan het nummer. Enkele weken na de Britse finale bracht Lucie Jones een revamp van het nummer uit.

De eerste deelname van het Verenigd Koninkrijk dateert van 1957. Sindsdien heeft het land het record beet van de meeste tweede plaatsen op het Eurovisiesongfestival én het land waar het Eurovisiesongfestival het meest heeft georganiseerd. Meer informatie over het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival kan je vinden in onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: Tsjechië -> Vandaag: Verenigd Koninkrijk -> Morgen: Kroatië