Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [23]: Cyprus.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag blijven we in de zon want we gaan naar Cyprus. Zij sturen Hovig naar Kiev.
Hovig Demirjian is geboren in de Cypriotische hoofdstad Nicosia op 3 januari 1989 en is beter bekend onder zijn artiestennaam Hovig. Hij is een Cyprioot van Armeense origine. Naast het zingen is Hovig ook muzikaal bezig op de gitaar en de piano. Hovig werd bekend door zijn deelname aan de Griekse versie van X-Factor in 2009 waar hij uiteindelijk de zevende plaats kon bemachtigen. Na zijn avontuur in Griekenland keerde Hovig terug naar Cyprus om daar zijn carrière uit te bouwen. Zowel in 2010 als 2015 probeerde Hovig om Cyprus te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, in 2010 kwam hij er het dichtst bij want toen werd hij derde in de Cypriotische voorronde met het nummer Goodbye.
Voor het tweede jaar op rij koos de Cypriotische omroep CyBc om zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival intern te selecteren. Al redelijk vroeg, op vrijdag 21 oktober 2016 maakte de omroep bekend dat Hovig het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Kiev. Het was wel wachten tot woensdag 1 maart om zijn inzending Gravity te horen. Thomas G:son, bekend van Euphoria schreef het nummer.


In 1981 maakte het eiland zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. De hoogste resultaten die Cyprus kon behalen was een vijfde plaats in 1982, 1997 en 2004. Meer informatie over Cyprus op het Eurovisiesongfestival kan je terugvinden op onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: Spanje -> Vandaag: Cyprus -> Morgen: Georgië