Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [25]: Hongarije.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag gaan we naar Hongarije. Zij sturen Joci Papoi naar het Eurovisiesongfestival in Kiev.
József "Joci" Pápai is geboren op 22 september 1981 en is voornamelijk een rapper. Naast rappen zingt Joci Papai en speelt hij gitaar. Hij is niet de enige die muzikaal bezig is in de familie, ook zijn broer speelt gitaar. Joci Papai werd in Hongarije bekend tijdens de het tweede seizoen van de talentenshow Megasztár. Een jaar later, in 2006 had hij zijn eerste grote hit in Hongarije te pakken Ne nézz így rám. Zijn grootste succes dateert van 2015 toen hij samenwerkte met Mikot. Eind 2016 werd bekend gemaakt dat Papai één van de dertig kandidaten is die zal deelnemen aan de Hongaarse voorronde.
De Hongaarse omroep MTVA selecteert zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival al jaren via het populaire programma A Dal. Dertig kandidaten konden zich selecteren en mochten aantreden in één van de drie voorrondes. Achttien kandidaten konden doorstoten naar de halve finales en op zaterdag 18 februari werd de finale gehouden met negen kandidaten. De vakjury en de Hongaarse kijkers beslisten dat Joci Papai het land mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met het nummer Origo. Het nummer is door de zanger zelf geschreven.


Hongarije nam in 1994 voor het eerst deel aan het Eurovisiesongfestival maar het land kende meteen een succes, een vierde plaats. Maar na hun debuut ging het bergaf met de resultaten van het land. Na hun comeback in 2011 ging het veel beter voor het land. Sindsdien heeft het land nog geen enkele finale overgeslagen. Meer informatie over Hongarije op het Eurovisiesongfestival kan je vinden in onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: Georgië -> Vandaag: Hongarije -> Morgen: Servië