Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [26]: Servië.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag gaan we naar Servië. Zij sturen Tijna naar het Eurovisiesongfestival in Kiev.
Tijana Bogićević is geboren op 1 november 1981 en is voornamelijk bezig met zingen. In 2009 maakten de Serven voor het eerst kennis met haar toen ze deelnam aan de Servische voorronde voor het Eurovisiesongfestival Beovizija 2009 maar ze geraakte niet verder dan de halve finales. Twee jaar later lukte het haar wel om het podium van het Eurovisiesongfestival te betreden want ze was één van de backingvocals van de Servische inzending dat jaar. In de jaren die volgenden kwamen er nog enkele singeltjes die niet echt scoorde in het land. De laatste single Tijanina dateert al van 2015.
RTS, de Servische omroep koos ervoor om zijn kandidaat intern te selecteren. Op maandag 27 februari kwam het nieuws naar buiten via de officiële Twitterpagina van de omroep dat Tijana Bogićević intern geselecteerd werd voor het Eurovisiesongfestival. Twee weken later, op zaterdag 11 maart werd via het officiële YouTube kanaal van het Eurovisiesongfestival de Servische inzending in première getoond. In Too Deep is geschreven door het team dat vorig jaar de Bulgaarse inzending If Love Was A Crime schreef.

Later op de Twitterpagina van Eurosongland.
Servië nam eerst deel aan het Eurovisiesongfestival als deel van Joegoslavië. In 2004 kwam het land samen met Montenegro, toen nog één land terug op het toneel van het festival. Sinds 2007 zijn ook deze wegen gescheiden en doet Servië het solo op het festival. Bij de eerste inzending was het al meteen raak voor het land want het kon toen winnen. Meer informatie over Servië op het Eurovisiesongfestival kan je terugvinden in onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: Hongarije -> Vandaag: Servië -> Morgen: Azerbeidzjan