Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [27]: Azerbeidzjan.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag gaan we naar Azerbeidzjan. Zij sturen DiHaj met het nummer Skeletons naar het Eurovisiesongfestival in Kiev.
Diana Hajiyeva is geboren op 13 juni 1989 en is naast zangeres ook een liedjesschrijfster. Ze is de frontzangeres van de groep DiHaj, deze naam behoudt ze tijdens haar optreden op het Eurovisiesongfestival. Diana is afgestuurd aan de Muziekhogeschool van Baku en werd bekend in Azerbeidzjan door haar deelname aan de Azerbeidzjaanse voorronde voor het Eurovisiesongfestival in 2011. In deze wedstrijd sneuvelde ze in de voorrondes. Sinds 2014 brengt DiHaj elk jaar verschillende singles uit.
De Azerbeidzjaanse kandidaat wordt voor het derde jaar op rij intern gekozen. Op maandag 5 december maakte de Azerbeidzjaanse omroep ITV bekend dat DiHaj naar het Eurovisiesongfestival werd gestuurd. Voor haar nummer was het nog wachten tot zaterdag 11 maart want toen stelde de officiële YouTube pagina van het Eurovisiesongfestival het nummer Skeletons voor. Het nummer werd geschreven door Isa Melikov en Sandra Bjurman.


Op het Eurovisiesongfestival in 2008 maakte Azerbeidzjan zijn debuut op het festival. Het was meteen een geslaagd debuut met de eerste top tien plaats voor het land. Enkele jaren later, in 2011 was het voor de eerste keer prijs want toen kon Azerbeidzjan het Eurovisiesongfestival winnen met Running Scared. Meer informatie over Azerbeidzjan op het Eurovisiesongfestival kan je terugvinden in onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: Servië -> Vandaag: Azerbeidzjan -> Morgen: Italië