Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [30]: Israël.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Met deze vrije dag trekken we richting Israël. Zij sturen het snoepje van de week naar het Eurovisiesongfestival namelijk Imri.
Imri Ziv is geboren op 12 september 1991 en is vooral bekend onder zijn artiestennaam Imri. Naast zingen is Imri ook een stemacteur van tekenfilms. Zijn muzikale carrière begon tijdens zijn studentenjaren toen hij lid was van een boysband, ook in zijn legerdienst hield Imri niet op met zingen. Maar pas echt bekend werd hij in 2012 toen hij deelnam aan de Israëlische versie van The Voice, hij schopte het tot de halve finales. 
In Kiev zal het niet de eerste keer zijn dat Imri een podium van het Eurovisiesongfestival zal betreden. Hij stond er namelijk in 2015 én 2016 ook al op als achtergrondzanger.
De zoektocht van Israël verliep afgelopen jaar in twee delen. Via het programma Rising Star werd er samen met een vakjury en de kijker gezocht naar een ideale kandidaat om het land te vertegenwoordigen. De finale, die op maandag 13 februari 2017 werd gehouden werd gewonnen door Imri Ziv. Hij kon de wedstrijd winnen van drie andere kandidaten. Het nummer dat Imri in Kiev zal zingen werd dan weer intern geselecteerd. De keuze viel op het nummer I Feel Alive en werd voorgesteld op donderdag 9 maart.


Israël debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1973 en mocht na vijf edities al de eerste overwinning vieren. Een jaar later was het opnieuw prijs voor het land met een overwinning. Voor een derde overwinning was het wachten tot 1998 toen Dana International op het podium verscheen. Meer informatie over Israël op het Eurovisiesongfestival kan je vinden in onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: Azerbeidzjan -> Vandaag: Israël -> Morgen: Oostenrijk