Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [31]: Oostenrijk.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag trekken we richting de bergen van Oostenrijk. Zij sturen Nathan Trent met Running On Air naar het Eurovisiesongfestival.
Nathanaele Koll is geboren op 4 april 1992 in de Oostenrijkse stad Innsbruck. In zijn professionele carrière gaat hij door het leven als Nathan Trent. Vorige zomer lanceerde Nathan zijn eerste single Like It Is. Het was een droom van hem om naar het Eurovisiesongfestival te gaan en daarom deed hij mee in de Duitse voorronde voor het Eurovisiesongfestival in 2017. Hij was één van de 33 artiesten die op de shortlist stond voor Unser Song 2017 maar hij is gediskwalificeerd omdat hij besloot om Oostenrijk te gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Het staat in de reglementen dat je geen twee landen in het zelfde jaar mag vertegenwoordigen.
ORF, de Oostenrijkse omroep besloot om zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival intern te kiezen. De uiteindelijke keuze via op Nathan Trent en hij werd officieel voorgesteld tijdens een persconferentie op maandag 19 december 2016. Het was wachten tot dinsdag 28 februari om zijn inzending Running On Air te horen. 


Oostenrijk debuteerde op de tweede editie van het Eurovisiesongfestival in 1957 en heeft sindsdien al tweemaal het festival gewonnen en georganiseerd. De laatste Oostenrijkse overwinning dateert van 2014 en zorgde voor veel controverse omdat de winnaar een vrouw met een baard betrof. Meer informatie over Oostenrijk op het Eurovisiesongfestival kan je vinden in onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: Israël -> Vandaag: Oostenrijk -> Morgen: Malta