Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [33]: Nederland.

42 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 29 april stellen wij één van deze 42 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag trekken we richting onze buren van Nederland. Zij sturen de meidengroep OG3NE.
OG3NE is een meidengroep dat bestaat uit drie zusjes. Lisa, Amy en Shelley Vol. Ze werden bekend toen ze in 2007 deelnamen aan de Nederlandse voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival en toen ook wonnen met Adam in, Adem uit. Op het festival werden ze elfde met 39 punten. Een jaar later kwam hun eerste album uit. OG3NE werd pas echt bekend in 2014 toen ze het vijfde seizoen van The Voice of Holland wonnen. Ze tekenden een platencontract bij EMI en sindsdien is de gedachte om Nederland op het Eurovisiesongfestival te vertegenwoordigen nooit ver weg geweest.
AVROTROS kiest sinds 2013 zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival intern. Op zaterdag 29 oktober werd bekend gemaakt dat de groep OG3NE Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Kiev. Het was wachten tot vrijdag 3 maart om hun inzending Lights and Shadows voor het eerst te horen. Het nummer is geschreven door de vader van de meisjes.


Nederland is één van de zeven landen die aanwezig waren op het allereerste Eurovisiesongfestival, sindsdien heeft het land vier keer het festival op zijn naam kunnen schrijven. De overwinningen dateren vooral van in de beginjaren van het Eurovisiesongfestival. In 2014 kwam het land er opnieuw dichtbij met The Common Linnets. Meer informatie over Nederland op het Eurovisiesongfestival kan je terugvinden in onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: Malta -> Vandaag: Nederland -> Morgen: België