Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [34]: België.

42 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 29 april stellen wij één van deze 42 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag blijven we thuis want de Belgische inzending is aan de beurt. Wij sturen Blanche richting Kiev met het nummer City Lights.
Ellie Delvaux is geboren op 10 juni 1999 in de Belgische hoofdstad Brussel. Haar artiestennaam is Blanche. Blanche werd bekend in het Waalse deel van België door haar deelname aan het vijfde seizoen van The Voice Belgique. Als lid van het team Cats on Trees kon ze de liveshows meemaken. Ze strandde in de tweede liveshow.
Dit jaar is het de beurt aan de Waalse omroep RTBF om de Belgische kandidaat van het Eurovisiesongfestival te kiezen. RTBF doet dat traditiegetrouw via een interne selectie. De keuze van de omroep viel op Blanche en werd bekend gemaakt op dinsdag 22 november 2016. Het was nog wachten tot woensdag 8 maart om haar inzending City Lights te horen, al was het al een dag eerder gelekt...


België is één van de zeven landen die aanwezig waren op het allereerste Eurovisiesongfestival, sindsdien heeft het land nog maar één keer het festival kunnen winnen. Opvallend aan de Belgische inzendingen is dat de inzendingen die uit Wallonië komen hoger scoren dan de inzendingen uit Vlaanderen. Meer informatie over de Belgische inzendingen op het Eurovisiesongfestival kan je terugvinden in onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: Nederland -> Vandaag: België -> Morgen: Litouwen