Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [35]: Litouwen.

42 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 29 april stellen wij één van deze 42 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag trekken we voor de laatste keer richting de Baltische staten. Litouwen stuurt Fusedmarc naar buurland Oekraïne.
Fusedmarc is een Litouwse eletroband die ontstaan is in de Litouwse hoofdstad Vilnius. De band bestaat uit Viktorija Ivanovskaja (zangeres), Denisas Zujevas (verschillende instrumenten) en Stasys Žakas. De band begon in 2004 en kreeg een jaar later al de prijs voor beste muzikale doorbraak. 
De Litouwse omroep organiseert elk jaar een zeer uitgebreide zoektocht naar een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. De zoektocht begon op zaterdag 7 februari en op zaterdag 11 maart 2017 kenden we de uiteindelijke kandidaat. Zo'n 53 kandidaten stonden aan het begin van de show klaar om Litouwen te mogen vertegenwoordigen in Kiev maar het was uiteindelijk Fusedmarc die de wedstrijd kon winnen. Zij trekken naar het Eurovisiesongfestival met het nummer Rain of Revolution.

Later op de Twitterpagina van Eurosongland.
Het debuut van Litouwen op het Eurovisiesongfestival was in Dublin in 1994. Sindsdien heeft het land al 17 keer deelgenomen maar kon het nog verder geraken dan een zesde plaats in 2006. Meer informatie over Litouwen op het Eurovisiesongfestival kan je terugvinden in onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: België -> Vandaag: Litouwen -> Morgen: Polen