Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [36]: Polen.

42 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 29 april stellen wij één van deze 42 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag trekken we richting Polen. Zij sturen Kasia Mos naar het Eurovisiesongfestival met Flashlight.
Katarzyna Mos is geboren op 3 maart 1987 in het Poolse stadje Ruda Śląska. Haar artiestennaam is Kasia Mos. In 2002 nam Kasia haar eerste demo op maar haar echte eerste nummer I Wanna Know kwam uit in 2005. Een jaar later probeerde Kasia voor de eerste keer om Polen te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival maar ze werd toen in de Poolse voorronde maar tiende. In de jaren 2011 en 2012 was ze lid van The Pussycat Dolls Burlesque Revue en nam ze deel aan de populaire Poolse talentenjacht Must Be the Music. In deze wedstrijd kon ze derdes worden. Haar debuutalbum 'Inspination' kwam uit in 2015.
Voor het tweede jaar op rij organiseerde de Poolse openbare omroep TVP het programma Krajowe Eliminacje waarin tien kandidaten het tegen elkaar opnemen voor het ene ticket richting Kiev. De finale vond plaats op zaterdag 18 februari en werd gewonnen door Kasia Moś. De vakjury ging volop voor haar en de kijker zette haar op een tweede plaats. Toch mocht Kasia naar het Eurovisiesongfestival met het nummer Flashlight.


Polen debuteerde in 1994 op het Eurovisiesongfestival en kende al meteen een topstart. Edyta Górniak kon in Dublin tweede worden met To nie ja!. Sindsdien behaalde het land nog maar tweemaal de top tien, waaronder in Stockholm. Meer informatie over Polen op het Eurovisiesongfestival kan je vinden in onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: Litouwen -> Vandaag: Polen -> Morgen: Armenië