Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [39]: Zweden.

42 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 29 april stellen wij één van deze 42 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag trekken we naar het populairste land op het Eurovisiesongfestival, Zweden. Zij sturen Robin Bengtsson naar Kiev.
Robin Bengtsson is geboren op 27 april 1990 in het Zweedse stadje Svenljunga. De Zweden leerden Robin kennen in 2008 toen hij derde werd in de talentenjacht Idol 2008. Een jaar later mocht Robin zijn eerste platencontract tekenen bij Merion Music Label en lanceerde zo zijn eerste single Another Lover's Game. Verder kwamen er nog verschillende nummers van Robin Bengtsson in de Zweedse hitparade maar hij groeide ook uit tot een televisiepersoonlijkheid. Zo nam hij deel aan Wipeout in 2010. In 2016 nam Robin Bengtsson voor de eerste keer deel aan Melodifestivalen. Het nummer Constellation Prize werd vijfde.
SVT, de Zweedse omroep organiseert elk jaar het populaire Melodifestivalen om een kandidaat te selecteren voor het Eurovisiesongfestival. 32 kandidaten, waaronder oud-winaares Loreen deden mee. Maar het was uiteindelijk Robin Bengtsson die met het nummer I Can't Go On de editie van 2017 kon winnen.


Het debuut van Zweden op het Eurovisiesongfestival dateert van 1958. Zes keer kon Zweden het Eurovisiesongfestival winnen en groeide vooral in het laatste decenium uit tot één van de beste landen op het Eurovisiesongfestival. De geschiedenis van Zweden op het Eurovisiesongfestival kan je terugvinden in onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: Frankrijk -> Vandaag: Zweden -> Morgen: Bulgarije