Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [40]: Bulgarije.

42 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 29 april stellen wij één van deze 42 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag trekken we naar Bulgarije. Zij sturen de jongste kandidaat van deze editie namelijk Kristian Kostov.
Kristian Konstantinov Kostov is geboren op 15 maart 2000 maar is vooral bekend onder zijn artiestennaam Kristian Kostov. Hij werd bekend door zijn deelname aan het eerste seizoen van The Voice Kids in Rusland. In eigen land werd hij bekend toen hij tweede werd in het vierde seizoen van X Factor. Op 7 oktober vorig jaar kwam zijn debuutsingle Ne si za men uit en kon een dertiende plaats behalen in de Bulgaarse hitparade.
Voor het tweede jaar op rij koos de Bulgaarse inzending voor het Eurovisiesongfestival intern. Op dinsdag 13 maart maakte BHT bekend dat Kristian Kostov naar het Eurovisiesongfestival mag met het nummer Beautiful Mess. Het nummer is geschreven door Borislav Milanov.


In 2005 debuteerde Bulgarije op het Eurovisiesongfestival maar de Bulgaarse inzendingen waren niet succesvol op het festival. In 2007 en 2016 kon het land de finale bereiken. Meer informatie over Bulgarije op het Eurovisiesongfestival kan je vinden in onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: Zweden -> Vandaag: Bulgarije -> Morgen: Australië