Nu bij Eurosongland

The Road to Kiev [41]: Australië.

42 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 29 april stellen wij één van deze 42 artiesten aan u voor in onze reeks 'The Road to Kiev'. Vandaag trekken we het verst in onze reeks The Road to Kiev want we gaan volledig Down Under. Zij sturen Isaiah naar Kiev.
Isaiah Firebrace is geboren op 21 november 1999, hij werd bekend in Australië door zijn deelname aan het achtste seizoen van The X-Factor Australia. Met zijn eerste single It's Gotta Be You kon hij het achtste seizoen winnen. It's Gotta Be You behaalde een 26ste plaats in de Australische hitlijsten maar de single kreeg ook aandacht in Denemarken, Nederland, Nieuw-Zeeland en Zweden. Eind vorig jaar kwam zijn eerste cd uit die de toepasselijke naam "Isaiah" meekreeg.
SBS One, de Australische omroep die instaat voor het Eurovisiesongfestival koos zijn inzendingen voor het Eurovisiesongfestival intern. De keuze viel op Isaiah met het nummer Don't Come Easy. Het nummer werd voorgesteld tijdens een special evenement dat ook live werd uitgezonden op Facebook op dinsdag 7 maart.


Australië werd in 2015 als gast gevraagd op het 60ste Eurovisiesongfestival in Wenen. Door het goede resultaat van Guy Sebastian mag het land elk jaar deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Meer informatie over Australië op het Eurovisiesongfestival kan je vinden in onze geschiedenispagina's.

The Road to Kiev.
Gisteren: Bulgarije -> Vandaag: Australië -> Morgen: Oekraïne