Nu bij Eurosongland

AvondUpdate: Dit zijn de tien finalisten!

De tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival zit erop. We kennen de laatste tien finalisten en meteen ook de 26 deelnemende landen aan het Eurovisiesongfestival.

De tweede halve finale:

Deze tien kandidaten gaan door:
Bulgaria Bulgarije: Kristan Kostov - Beautiful Mess
De eerste finalist van de avond was de Bulgaar Kristian Kostov. Hij is één van de topfavorieten om het volledige festival te winnen. Bij de loting werd bekend dat Bulgarije zal aantreden in de tweede helft van de show.
Belarus Wit-Rusland: Naviband - Story of my life
Naviband werd als tweede afgeroepen bij de finalisten. De laatste keer dat Wit-Rusland de finale kon bereiken was in 2014. Bij de loting werd bekend dat Wit-Rusland zal aantreden in de eerste helft van de show.
Croația Kroatië: Jacques Houdek - My Friend
Een opvallende finalist is toch wel Jacques Houdek uit Kroatië. Hij kon het land voor de tweede keer op rij naar de finale sturen. Bij de loting werd bekend dat Kroatië zal aantreden in de eerste helft van de show.
Ungaria Hongarije: Joci Pápai - Origo
Ook Hongarije mag door naar de finale van het Eurovisiesongfestival. Hongarije staat sinds hun terugkeer in 2011 steeds in de finale. Bij de loting werd bekend dat Hongarije zal aantreden in de eerste helft van de show.
Danemarca Denemarken: Anja Nissen - Where I Am
Er zal deze avond een zucht van opluchting door Denemarken gegaan zijn. Het land staat opnieuw in de finale van het Eurovisiesongfestival sinds 2014. Bij de loting werd bekend dat Denemarken zal aantreden in de eerste helft van de show.
Israel Israël: Imri - I Feel Alive
De Israëli's mogen voor het derde jaar op rij naar de finale en het is de derde keer met Imri. Bij de loting werd bekend dat Israël zal aantreden in de eerste helft van de show.
România Roemenië: Ilinca feat. Alex Florea - Yodel It!
Vorig jaar was Roemenië niet aanwezig op het Eurovisiesongfestival maar dit jaar zijn ze er opnieuw bij. Het land heeft steeds de halve finale kunnen overleven. Bij de loting werd bekend dat Roemenië zal aantreden in de tweede helft van de show.
Norvegia Noorwegen: Jowst - Grab the Moment
Het tweede Scandinavisch land dat vandaag mocht optreden mag ook naar de finale van het Eurovisiesongfestival. Vorig jaar was het land niet aanwezig in de finale. Bij de loting werd bekend dat Noorwegen zal aantreden in de tweede helft van de show.
Țările de Jos Nederland: OG3NE - Lights and Shadows
Als negende werd de meiden van OG3NE als finalist genoemd. Ajax speelt de finale in de Europa League en OG3NE mag naar de finale. Bij de loting werd bekend dat Nederland zal aantreden in de eerste helft van de show.
Austria Oostenrijk: Nathan Trent - Running On Air
Als laatste van de avond werd Nathan Trent vernoemd als finalist. Bij de loting werd bekend dat Oostenrijk zal aantreden in de eerste helft van de show.

Deze acht kandidaten verlaten de wedstrijd:
Serbia Servië: Tijana Bogićević - In Too Deep
Republica Macedonia Macedonië: Jana Burčeska - Dance Alone
Malta Malta: Claudia Faniello - Breathlessly
Irlanda Ierland: Brendan Murray - Dying to Try
San Marino San Marino: Valentina Monetta en Jimmie Wilson - Spirit Of The Night
Elveția Zwitserland: Timebelle - Apollo
Lituania Litouwen: Fusedmarc - Rain of Revolution
Estonia Estland: Koit Toome & Laura - Verona

Morgen in Eurosongland

Nu we alle 26 deelnemende landen van de finale van het Eurovisiesongfestival kennen beginnen morgen de generale repetities voor de finale. Morgen zullen er twee generale repetities plaatsvinden maar eerst moeten we nog de startposities bekend worden gemaakt. Deze worden in de loop van de nacht bekend gemaakt.