Nu bij Eurosongland

AvondUpdate [Maandag 08 Mei]

Elke avond sluiten wij bij Eurosongland af met een avondupdate. Om 21uur start in Kiev de tweede generale repetitie van de eerste halve finale. Vandaag mag je in de avondupdate een verslag verwachten van deze repetitie. En we hebben ook nog een top vijf van een fan.

Verslag van de tweede generale repetitie.

Rond 21 uur deze avond vond er in het Internation Exhibition Centre in Kiev de tweede generale repetitie van de eerste halve finale plaats. Achttien landen werden onderworpen aan het strenge oordeel van de vakjury. Die vakjury staat in voor 50% van de punten. Extra spannend dus voor de kandidaten. De Oekraïense rapper Monatik verzorgde de opening van de show en de drie gastheren verwelkomden ons in hun "beste" Engels. Zweden, een zekere finalist mocht hierna zijn nummer brengen. De Zweden tonen aan de andere kandidaten hoe je eigenlijk op een eurovisiesongfestivalpodium moet staan. Als vijfde van de avond kwam onze Belgische kandidaat aan de beurt. Blanche, onze zangeres die vorige week nog afgekraakt werd om haar slechte zang en slechte act stond er vandaag wel. Wanneer het dus nodig is, staat ze er. Hopelijk staat ze er morgen ook en dan mogen we ons verheugen op een nieuwe finaleplaats. De andere kandidaten deden natuurlijk deze avond ook hun best. Er waren enkele fouten in deze generale repetitie, zo was er bij de Armeense inzending het begin van het Tsjechische nummer te horen en mocht Demy uit Griekenland haar nummer opnieuw brengen wegens technische problemen.
Morgen moeten de kandidaten er opnieuw staan want dan worden de andere helft van de punten beslist. De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival is morgen live te zien op één, La Une en NPO1.

De top vijf van Quinten.

05. Armenia Armenië: Artsvik Arutyunyan - Fly With Me
04. Republica Macedonia Macedonië: Jana Burčeska - Dance Alone
03. Belgia België: Blanche - City Lights
02. Elveția Zwitserland: Timebelle - Apollo
01. Italia Italië: Francesco Gabbani - Occidentali's Karma
Heb jij ook een top vijf en wil je die delen met de rest van de wereld? Stuur hem dan door naar eurosongland@gmail.com. 

Morgen in Eurosongland.

Morgen staat de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op de planning. Maar eerst wordt er nog gerepeteerd in Kiev.
Volg onze Facebook- en Twitterpagina om steeds up to date te zijn!