Nu bij Eurosongland

AvondUpdate [Woensdag 10 Mei]

Elke avond sluiten wij bij Eurosongland af met een avondupdate. Om 21uur start in Kiev de tweede generale repetitie van de tweede halve finale. Vandaag mag je in de avondupdate een verslag verwachten van deze repetitie. En we hebben ook nog een top vijf van een fan.

Verslag van de tweede generale repetitie.

Deze avond was het opnieuw spannend in Kiev want de vakjury's mochten opnieuw punten geven. Deze keer deden ze dat voor de achttien kandidaten van de tweede halve finale. De show begon met enkele technische problemen en dat zou wat de rode draad zijn in het eerste uur van de repetitie. Er is in de tweede halve finale geen bekende Oekraïner die de show mag openen maar het zijn de drie gastheren die voor entertainment zorgen. Achttien landen repeteerden dus vandaag voor de vakjury en het was de Servische Tijana die mocht beginnen. Het was toch voornamelijk uitkijken naar de Nederlandse inzending. OG3NE trad als zesde aan deze avond en ze gaven zich volledig. Het werd een zeer goede performance en op het einde van het nummer klonk er luid applaus. Wij denken alvast dat OG3NE een grote kans maakt om morgen bij de eerste tien te zitten. Wie ons ook verbaasde was de Deense Anja, ze zong nagelloos perfect en ze schreeuwde minder. Het omgekeerde was dan weer bij Ierland. De jongen zong met zijn stem alle kanten uit. Het is voor de jury's een nog moeilijkere keuze dan dinsdag om er tien beste uit te kiezen. Laat ons hopen of ze goed kiezen. Morgen omstreeks 23:10 kennen we de tien finalisten.

De top vijf van Bram.

05. Israel Israël: Imri - I Feel Alive
04. Letonia Letland: Triana Park - Line
03. Estonia Estland: Koit Toome & Laura - Verona
02. Italia Italië: Francesco Gabbani - Occidentali's Karma
01. Belgia België: Blanche - City Lights
Heb jij ook een top vijf en wil je die delen met de rest van de wereld? Stuur hem dan door naar eurosongland@gmail.com. 

Morgen in Eurosongland.

Morgen staat de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op het programma. Maar eerst wordt er nog in de namiddag de volledige show nog eens gerepeteerd en dan weten we of Nederland België vervoegd in de finale. 
Volg onze Facebook- en Twitterpagina om steeds up to date te zijn!