Nu bij Eurosongland

Klein nieuws [06 Mei]

Nog exact één week en we zitten terug voor de buis of in Kiev te genieten van de finale van het Eurovisiesongfestival. Maar vandaag was het repetitietijd in Kiev. Veertien landen uit de tweede halve finale mochten voor de tweede keer repeteren. Naast de repetities was er ook nog ander nieuws te rapen in Kiev.

De trofee

Trophy 2017Volgende week is er de finale van het Eurovisiesongfestival en de winnaar krijgt natuurlijk een trofee. Sinds 2008 is dat een soort van microfoon en sinds vandaag kunnen de 42 kandidaten de trofee bekijken want hij is sinds vandaag aanwezig in het International Exhibition Centre.


Ruslana met nieuw nummer in de finale

Oekraïense media kwamen vandaag met het nieuws dat oud-winnares van het Eurovisiesongfestival, Ruslana tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival volgende week haar twee nieuwe singles zal zingen. It's Magical en Я Люблю zullen in het begin van de show te horen en te zien zijn. Jamala (2016) en ONUKA zullen ook optreden in de finale.

Tv-Tip: Dit is OG3NE

Registratie van het concert 'Three times a lady' van OG3NE waarmee de zussen het afgelopen jaar door ons land zaal na zaal hebben plat gezongen. Het publiek wordt meegenomen op een reis vol unieke meerstemmige zang waarin prachtige ballads en uptempo nummers in een speciaal OG3NE-jasje worden gestoken. De ladies laten tijdens dit concert zien wat ze in huis hebben en wat een fantastisch talent zij hebben.
Dit is OG3NE, NPO 1 22:40 - 23:40

Eurovision Choir of the Year 2017

Er is ook nieuws uit één van de andere wedstrijden van de EBU namelijk Eurovision Choir of the Year 2017, een korenwedstrijd. Het is de eerste editie en zal gehouden worden in de Letse voorronde Riga. De finale van Eurovision Choir of the Year 2017 zal gehouden worden op 22 juli en de tickets zijn sinds vandaag te koop via deze link. Meer informatie over de wedstrijd kan je hier terugvinden. Eurosongland zal van deze wedstrijd ook verslag uitbrengen.

Stem op jouw favoriet

Eurosongland organiseert dit jaar een online poll om te kijken wie de favorieten zijn van de bezoekers. Per halve finale kan je je favoriet aanduiden en volgende week worden de resultaten bekend gemaakt. Stemmen voor de eerste halve finale kan hier, stemmen voor de tweede halve finale kan hier