Nu bij Eurosongland

Klein nieuws [08 Mei]

Vandaag was de eerste generale repetities van de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Maar er was vandaag ook nog ander nieuws uit Kiev.

Blanche gaat voor nieuwe jurk.

Gisteren was er op de Twitterpagina van één-commentator Peter Van De Veire te lezen dat Blanche een andere jurk zal dragen tijdens de eerste halve finale. En vandaag was het ook te zien tijdens de eerste generale repetitie. Blanche zal geen witte jurk meer dragen maar een zwarte. Wij zijn alvast fan.

Alex Worrall & Tim Telling schrijven de grappen

Wie schrijft er nu eigenlijk de mopjes van de presentatoren op het Eurovisiesongfestival? Wel, dit jaar zijn dat Alex Worrall en Tim Telling. Beiden hebben al tonnen ervaring met het schrijven van tekst voor televisieprogramma's. Alex Worrall werkt onlangs nog mee aan de MTV-hit Room Raiders en Tim Telling werkt dan weer voor de Britse radio.

Spaanse roddels.

De afgelopen dagen was er een hardnekkige roddel in Kiev maar ook in Spanje. Het zou gaan om de selectieprocedure van Spanje voor het komende jaar. RTVE zou volgens de geruchten de intentie hebben om Operación Triunfo opnieuw te gebruiken als selectiemethode voor het volgende Eurovisiesongfestival. Operación Triunfo diende tussen 2001 en 2004 als Spaanse selectiemethode en bracht elk jaar een topnotering voor het land mee. De zender ontkracht deze geruchten.

Stem op jouw favoriet

Eurosongland organiseert dit jaar een online poll om te kijken wie de favorieten zijn van de bezoekers. Per halve finale kan je je favoriet aanduiden en volgende week worden de resultaten bekend gemaakt. Stemmen voor de eerste halve finale kan hier, stemmen voor de tweede halve finale kan hier
[Opgelet] Stemmen voor de eerste halve finale kan maar tot avond 22u00. Morgenavond worden de resultaten voorgesteld op deze site en via Twitter.