Nu bij Eurosongland

Klein nieuws [10 Mei]

De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival hebben we achter de rug en de Belgen zijn blij want ze zitten in de finale. Gelukkig! Maar de wereld draait verder en deze namiddag was het al tijd voor de eerste generale repetitie van de tweede halve finale, een verslag kan je hier terugvinden. Het andere nieuws hebben we voor jullie samengebundeld.

Nieuwe namen

Er zijn drie nieuwe namen bekend die komende zaterdag de jurypunten gaan voorlezen van hun land. Iveta Mukuchyan werd vorig jaar zevende op het Eurovisiesongfestival en mag dit jaar de Armeense punten voorlezen van de jury. De Estse omroep ERR koos dan weer voor Jüri Pootsman om de punten voor te lezen. Hij vertegenwoordigde vorig jaar het land met het nummer Play. En de Noorse punten worden voorgelezen door de broers Marcus & Martinus.

Kijkcijfers.

Gisteravond was de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival en dat werd druk bekeken in België. 817.865 mensen bekeken de show live via één met als hoogtepunt de bekendmaking van de finalisten. Want toen zaten er 955.162 kijkers voor de buis en dat betekend een marktaandeel van 58.5%. In Wallonië keken er 363.945 kijkers naar de show. Als je alles optelt hebben er bijna 1,2 miljoen Belgen de eerste halve finale bekeken. In Nederland lag het kijkcijfer hoger want daar keken er naar de eerste halve finale zo'n 1,4 miljoen kijkers, hiermee was de show ook marktleider op dat moment.

Blanche scoort op Itunes.

Blanche, de zangeres die België voor het derde jaar op rij naar de finale van het Eurovisiesongfestival heeft kunnen loodsen behaalde goede resultaten op Itunes. In eigen land staat ze op de eerste plaats met haar nummer City Lights. Verder staat de zangeres met haar nummer in de top tien van de Itunes van Zweden, Nederland en Estland. City Lights komt ook voor in de Ituneslijstjes van Noorwegen, Litouwen en Polen. Met deze resultaten behoord Blanche tot de beste van de eerste halve finale als het op het beluisteren van Itunes op aankomt.

Stem op jouw favoriet


Eurosongland organiseert dit jaar een online poll om te kijken wie de favorieten zijn van de bezoekers. De eerste halve finale is afgelopen, de resultaten kan je hier herbekijken. Voor de tweede halve finale kan je stemmen tot morgenochtend om 11u00 . Stemmen voor de tweede halve finale kan hier.