Nu bij Eurosongland

Klein nieuws [12 Mei]

De 26 landen die het morgen tegen elkaar zullen opnemen in de finale van het Eurovisiesongfestival zijn bekend. Vandaag staan de eerste generale repetities van de show op het programma maar er was ook nog ander nieuws.

Startpositie bekend

Afgelopen nacht maakte de organisatoren van de EBU bekend wie wanneer mag starten in de finale van het Eurovisiesongfestival. Nederland blijft bij plek zes want ook in de finale is dat hun startpositie. Blanche lootte afgelopen dinsdag een plaatsje in de tweede helft van de finale, zij mag als 23ste op de avond aantreden. De volledige volgorde kan je hier terugvinden.

De bookmakers

Deze avond was er belangrijk nieuws te melden bij de bookmakers. Voor het eerst sinds enkele maanden is Italië niet meer de topfavoriet maar wel Salvador uit Portugal. Morgenmiddag blikken we met onze reeks 'De bookmakers' terug op hoe de bookmakers denken over de winstkansen.

Kijkcijfers

Gisteravond vond er in Kiev de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival plaats. Nederland nam aan deze halve finale deel en er zaten in totaal 2.451.000 kijkers voor de buis in Nederland. De Nederlanders hadden een moeilijke keuze gisteravond want ze moesten kiezen tussen het Eurovisiesongfestival of de voetbalwedstrijd van Ajax. De kijkcijfers voor België zijn lager dan tijdens de eerste halve finale. Er stemden zo'n 604.934 kijkers af op Eén, goed voor een marktaandeel van 28,6 procent.

Volg finale in gebarentaal

Het Eurovisiesongfestival is morgen niet enkel te bekijken op de Vlaamse zender één maar ook op zusterzender Ketnet. De uitzending start om 21u00 en zal uitgezonden worden in gebarentaal.