Nu bij Eurosongland

Live in Kiev: Generale repetitie HF2 [1]

Op dit moment start in Kiev de eerste repetitie van de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. In deze repetitie wordt alles gerepeteerd van a tot z. Wij vullen dit bericht constant aan met meer informatie, regelmatig de pagina verversen is nodig.
De openingsact
De tweede halve finale wordt geopend door de drie presentatoren van het Eurovisiesongfestival. De drie meimeren wat over hoe Zweden vorig jaar de tweede halve finale begon en twee van de drie presentatoren nemen elk een instrument. De één een Sopilka en de andere een accordeon. Ze beginnen te spelen en starten de openingsact met Euphoria op hun twee instrumenten. Ook andere eurovisiesongfestivalwinnares komen aanbod.  Net zoals dinsdag wordt de openingsact tweemaal gerepeteerd.
Babbeltje
Na de openingsact leggen de presentatoren uit hoe je kan stemmen in deze show.
De landen
De eerste reeks landen start met Servië die een goede sterke vocale prestatie neerzet in deze generale repetitie. Ook Oostenrijk en Macedonië komen goed voor de dag. Claudia uit Malta haalt alles uit haar nummer en het wordt lekker dramatisch gezongen. Malta wordt opgevolgd door Roemenië en dat is een heel groot contrast. Nederland mag de eerste reeks deelnemende landen afsluiten en het was weer heerlijk om naar te luisteren.
Onderbreking
Na OG3NE uit Nederland is er een korte onderbreking. Timur gaat een babbeltje slaan in de greenroom.
De landen
Na de korte ondebreking mag Joci uit Hongarije zijn nummer brengen. De andere landen brengen ook een goede repetitie. De Bulgaar Kristian Kostov was de beste maar ook Estland stak er met kop en schouder boven.
Big 5
Na alle landen hebben gerepeteerd is het tijd voor drie landen die rechtstreeks in de finale zitten. Vandaag zijn dat Alma uit Frankrijk, Levina uit Duitsland en O.Torvald van het Gastland. Morgen zal er tijdens de halve finale een stukje van hun performance getoond worden.
De voting
Er zijn opnieuw twee recaps te bekijken tijdens het stemmoment. Tussen de recaps door is het tijd voor Verka Seduchka en haar verhaal en worden er babbeltjes gedaan met fans en in de greenroom.
Na de stemronde
Na de stemronde is het tijd voor een nieuw bezoek aan de greenroom. Deze keer komen Jana uit Macedonië aan de beurt. De intervalact van deze halve finale is een Oekraïense dansgroep. Er volgt een nieuw praatje in de greenroom en dan is het tijd voor de resultaten.
Resultaten
Er wordt hetzelfde gebruikt als tijdens de eerste halve finale. Dit waren de "fake" finalisten: Israël, Servië, Bulgarije, Wit-Rusland, Malta, Ierland, Oostenrijk, Kroatië, Roemenië en Zwitserland. Geen Nederland dus deze keer maar het waren ook maar fake resultaten. Om 21u00 doen we alles nog eens over maar dan met meer publiek en voor punten. Een verslag van de tweede generale repetitie krijg je in onze Avondupdate.