Nu bij Eurosongland

Live in Kiev: Kroatië.

De Kroatische omroep HRT koos intern om Jacques Houdek naar het Eurovisiesongfestival te sturen met het nummer My Friend. Opvallend is dat het nummer in het Engels en in het Italiaans zal gezongen worden. Kroatië komt als elfde aan de beurt in de tweede halve finale.
Repetitie:
Jacques Houdek is één van de weinige kandidaten waarmee je niet goed weet wat ze zullen brengen op het Eurovisiesongfestival. Wat we kunnen zeggen van de act is dat het een specialleke is in alle aspecten van het woord. Jacques staat vooraan het podium en zingt zijn twee stemmen (opera en pop). Achter hem staan drie achtergrondzangeressen, een violist en een cellist. De achtergrond van Kroatië is kitsch met regenbogen en zonnebloemen en af en toe komt er tekst op het scherm achter de zanger.

Press Meet & Greet:
Sinds 1987 ben ik fan van het Eurovisiesongfestival.
"Sinds 1987 ben ik een grote fan van het Eurovisiesongfestival en het was voor mij steeds een droom om mijn land eens te mogen vertegenwoordigen, het is ongelooflijk dat dit nu gebeurt." Volgens de zanger gaat het nummer My Friend over mensen die elke dag de kans krijgen om het beter en beter te doen, een soort steunlied.
Tweet & getwitter:
Bron: Eurosongland / EBU / Foto: @EBU