Nu bij Eurosongland

Live in Kiev: Roemenië.

Naast Portugal is ook Roemenië een land dat dit jaar een comeback maakt op het Eurovisiesongfestival. De Roemenen kozen via hun nationale selectie om Ilinca feat. Alex Florea naar Kiev te sturen met het nummer Yodel It!.
Repetitie:
Na Moldavië gisteren brengen hun buren, de Roemenen ook een rare act naar het Eurovisiesongfestival. Het nummer Yodel it! wordt uitgevoerd vergelijkbaar met de Roemeense nationale selectie maar in het begin van de act zijn er op de achtergrond speelgoed soldaatjes te zien die later kanonnen zullen worden. In een later stadium komen er ook twee kanonnen op het podium waarop Alex probeert op te klimmen (in één van de repetities is hij er afgedonderd). Het is wel grappig waardoor je eigenlijk vergeet wat voor een minder nummer dit is.

Press Meet & Greet:
Ilinca & Alex hadden tijdens hun persconferentie over het kleine incident van tijdens de repetities. "Plots zag ik dat kanon in mijn gezicht, kan gebeuren". Ilinca vertelde ook tijdens het persmoment dat ze 12 jaar was toen ze voor het eerst gejodel hoorde en dat ze smoorverliefd was op dat geluid.
Tweet & getwitter:

Bron: Eurosongland / EBU / Foto: @EBU