Nu bij Eurosongland

Salvador: Leven zal niet veranderen door winst.

Na de uitzending van het Eurovisiesongfestival vond er in Kiev nog een persconferentie plaats met de winnaar. Salvador Sobral is zeer blij dat hij het Eurovisiesongfestival heeft gewonnen maar hij blijft er wel heel nuchter bij. "Over een maand weet niemand meer dat ik het festival heb gewonnen, het is een vluchtig detail". Het leven van Salvador zal niet veranderen na het winnen van het Eurovisiesongfestival. De zanger zal zijn tour in Portugal verder zetten en hij zal verder werken aan zijn nieuw album. Tijdens de vragenronde vertelde de zanger ook nog: "Mijn eerste album kwam in 2016 uit en niemand gaf erom. Het was te jazz. Door deel te nemen aan dit festival hebben de mensen mijn muziek leren kennen. Daar ben ik het dankbaarst voor".
Waarom de zanger in het Portugees zong en niet in het Engels daar antwoordde Salvador op met: "Ik geef niets om de stemmen, ik wou gewoon een goed nummer zingen en dat was nu in het Portugees". De Portugese omroep voerde vorig jaar grondige veranderingen in het nationale selectie. Eerst werden de beste componisten van het land aangeschreven en die componisten kozen dan een artiest. Zo stuurde Luísa Sobral op de laatste dag van de inschrijvingen in Portugal haar nummer in bij de omroep. Volgens haar is het nummer volledig op maat geschreven van haar broer. 
Tijdens de persconferentie kwamen er ook verontschuldigingen van een Australische journalist omdat er een sneaker de uitzending had verstoord.