Nu bij Eurosongland

The Round Up [15 juni]

Deze zomer geven we elke eerste en vijftiende dag van de maand een overzicht van de voorbereidingen voor het komende Eurovisiesongfestival in Portugal. Welke landen nemen er deel en hoe staan de voorbereidingen in Portugal? Je komt het allemaal te weten in deze Round Up.
Reference group
Afgelopen maandag en dinsdag kwam de Reference Group van het Eurovisiesongfestival in Portugal bijeen. Ze sloten hiermee de organisatie van het vorige Eurovisiesongfestival af en blikken vooruit op de komende editie in Portugal. RTP, de Portugese omroep heeft aan de Reference Group verschillende locaties en tijdstippen voor de wedstrijd van 2018 voorgesteld. En RTP kreeg van de EBU meer uitleg over het organiseren van het Eurovisiesongfestival. Er is nog geen besluit genomen over de locatie en datum van het festival in 2018. Volgens de berichten zal deze informatie in de komende weken besproken worden.
Bevestigde landen
Op dit moment hebben er zestien landen te kennen geven dat ze volgend jaar opnieuw willen deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Deze landen zijn: België (VRT), Cyprus (CYBC), Duitsland (ARD), Estland (ERR), Finland (YLE), Frankrijk (France Televisions), Griekenland (ERT), Italië (RAI), Litouwen (LRT), Malta (PBS), Noorwegen (NRK), Portugal (RTP),  Rusland (C1R/RTR), Spanje (TVE), Tsjechië (ČT) en Zweden (SVT).
Ook de televisieomroepen van Andorra (RTVA) en Luxemburg (RTL) hebben al een beslissing genomen over het Eurovisiesongfestival namelijk dat ze geen comeback zullen maken in Portugal.

Ander nieuws
De Bulgaarse omroep BNT liet vorige week via de Twitterpagina weten dat het niet meer op de lijst staat van deelnemende landen voor het Eurovisiesongfestival 2018. BNT krijgt namelijk deze zomer een andere directeur en bestuur. Het zijn deze mensen die enkel mogen beslissen of Bulgarije een kandidaat zal sturen naar het Eurovisiesongfestival in Portugal. Voor het Junior Eurovisiesongfestival verandert er niets.