Nu bij Eurosongland

Het najaar bij Eurosongland.

Op 1 september openen (bijna) alle scholen in België hun deuren voor een nieuw schooljaar maar veel belangrijker is dat op 1 september het nieuwe seizoen van het Eurovisiesongfestival start. Vanaf vandaag mogen nummers naar buiten komen voor het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Tegen half maart kennen we alle nummers voor Lissabon. Eén september betekend voor Eurosongland ook het begin van een nieuw jaar met nieuwe en oude afspraken. Dit kan je allemaal bij ons verwachten.
15e Junior Eurovisiesongfestival
In het najaar is het altijd uitkijken naar het Junior Eurovisiesongfestival. Dit jaar zal het gebeuren plaatsvinden op 26 november in de Georgische hoofdstad Tbilisi. 16 Landen zijn present en tegen eind oktober kennen we ook alle kandidaten. Bij Eurosongland zal je op de eerste rij zitten omtrent het nieuws rond het Junior Eurovisiesongfestival. Zo stellen we vanaf zaterdag 4 november alle kandidaten van het Junior Eurovisiesongfestival voor in de reeks 'The Road to Tbilisi'. En in de week voor het festival volgen we alle repetities en ontwikkelingen van het festival in 'Junior LIVE'. De vaste rubrieken 'Poll', 'Madame Soleil' en 'Vandaag in Tbilisi' keren natuurlijk ook terug.
Eurovision Young Dancers
Naast het Junior Eurovisiesongfestival is het dit najaar ook uitkijken naar Eurovision Young Dancers in Praag. Eurosongland volgt ook deze wedstrijd en zal verslag uitbrengen via 'EYD LIVE'. We stellen ook alle acht de kandidaten voor in de week voor de wedstrijd. Eurovision Young Dancers vindt plaats op 15 december.
Onze reeksen
Dit najaar zullen er drie verschillende reeksen lopen bij Eurosongland. Zo loopt 'Portugal's Rise to Heaven' verder door op woensdag en zaterdag. Het is ook uitkijken naar het vijfde seizoen van 'De Pareltjes' dat start op zondag 03 september én in een volledig nieuw kleedje zit. In december tenslotte is er opnieuw ons wekelijkse jaaroverzicht.
Twitterreeksen
Naast de reeksen op de gewone site zullen er dit najaar ook twitterreeksen zijn. Zo zal de maand november op Twitter volledig in het teken staan van het Junior Eurovisiesongfestival. Zo is er op dinsdag 'CoverTuesday' waarbij Youtube-sterren een cover brengen van de nummer uit het Eurovisiesongfestival. Op vrijdag is er 'TGIF' met de beste partyhits uit het archief van het Eurovisiesongfestival.

Geen opmerkingen