Nu bij Eurosongland

Cyprus kiest via nationale voorronde.

De Cypriotische omroep CyBC heeft vandaag officieel gereageerd op de geruchten omtrent een nationale voorronde en het Eurovisiesongfestival. CyBC zal inderdaad deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Lissabon en de omroep zal daarvoor een nationale voorronde gebruiken. Die nationale voorronde zal enkel dienen om een geschikte zanger(es) te vinden en het nummer zal intern geselecteerd worden. Alex Papaconstantinou zal het nummer schrijven. Het zal niet de eerste keer zijn dat Alex een nummer voor het Eurovisiesongfestival zal schrijven. Hij schreef onder meer La La Love, de Cypriotische inzending van 2012. De nadruk van de nationale voorronde zal wel op 'nieuw' talent liggen. 
Wie geïntereseerd is in deelname aan de Cypriotische voorronde kan zich vanaf vandaag inschrijven bij de omroep. Die persoon zal een video moeten maken met zijn of haar vocale talent en opsturen naar de omroep voor 20 oktober 2017. Een speciale vakjury zal de beste deelnemers selecteren en uitnodigen bij de omroep. Enkel die beste kandidaten gaan door naar de nationale voorronde die ook op televisie uitgezonden zal worden. De nationale voorronde zal in januari of februari op televisie komen en zal bestaan uit vier of vijf afleveringen. Een professionele jury bestaande uit o.a. Christer Björkman en Alex Papaconstantinou én de kijker zal beslissen wie Cyprus mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.
Hovig mocht in Kiev het zonnige eiland Cyprus vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Met zijn bijdrage Gravity kon Hovig doorstoten naar de finale waar hij 21ste werd.

Foto: EBU

Geen opmerkingen