Nu bij Eurosongland

De Pareltjes (102)

Nog 244 dagen tot we de winnaar kennen van het Eurovisiesongfestival in Lissabon, Portugal. Tot die tijd zit je bij Eurosongland elke zondag goed voor een terugblik naar een nummer uit de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival. Vandaag blikken we terug op de Griekse inzending van 2004.
De plannen van de Griekse omroep ERT waren voor het Eurovisiesongfestival 2004 groot. ERT organiseerde een nationale voorronde "Eurostar" waar er 36 kandidaten aandeelnamen. De winnaar werd Apostolos Psichramis. Hij mocht nu samen met ERT opzoek gaan naar een geschikt nummer voor het Eurovisiesongfestival. Maar op het zelfde moment heeft ook de platenmaatschappij van Sakis Rouvas contact opgenomen met de Griekse omroep. Zij overtuigende de directie van ERT en zo mocht Sakis Rouvas met het nummer Shake It naar het festival. De oorspronkelijke winnaar Apostolos Psichramis mocht als troostprijs één van de achtergrondzangers zijn.

Het Eurovisiesongfestival van 2004 was de eerste editie waar er gewerkt werd met een halve finale. Omdat Griekenland in 2003 niet bij de eerste tien landen was geraakt moest Sakis Rouvas aantreden in de halve finale. Met 238 punten kon Sakis de finale bereiken. In die finale trad de Griekse kandidaat aan als zestiende. Ook hier kon hij een derde plaats veroveren met 253 punten. Van Albanië, Cyprus, Malta, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk kreeg het land de volle twaalf punten. België gaf acht punten aan Sakis terwijl Nederland er maar zes punten overhad.

Geen opmerkingen