Nu bij Eurosongland

Laura Groeseneken voor België naar Eurovisiesongfestival.

De Vlaamse omroep VRT heeft deze avond het seizoen van het Eurovisiesongfestival 2018 officieel geopend met de bekendmaking van zijn kandidaat. Het waren Lieven Van Gils en Peter Van De Veire die het nieuws bekend mochten maken in het programma 'Van Gils & Gasten' op één. De keuze viel op Laura Groeseneken, beter bekend als Sennek. Laura Groeseneken is 27 jaar en afkomstig uit Leuven en werkt als grafische ontwerpster bij de IKEA. De zangeres is vooral bekend door haar samenwerking met Ozark Henry (zie video) en Hooperhovinc. In 2012 stond ze met het Brussels Philharmonic Orchestra onder leiding van Dirk Brossé te zingen voor ‘007 in concert’. Ze bracht er toen voor de 50ste verjaardag van de James Bondfranchise het nummer Tomorrow never dies. Deze avond bracht ze tijdens de uitzending van 'Van Gils & Gasten' een cover van Amar Pelos Dois (zie video). Morgenochtend is Laura te gast bij Peter Van De Veire in zijn ochtendshow op MNM.
Na drie jaar een top tien plaats behaald te hebben ligt de Belgische hoop op een goede notering op het Eurovisiesongfestival dit jaar op Laura Groeseneken. Zij zal dus op 8 of 10 mei België vertegenwoordigen in één van de twee halve finales van het 63e Eurovisiesongfestival. Een lied voor Laura Groeseneken is er nog niet, dat zal pas in het voorjaar van 2018 bekend worden gemaakt.

De Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival, Laura Groeseneken werd bekend gemaakt tijdens het programma 'Van Gils & Gasten'. Via VRT Nu kan je de uitzending herbekijken tot 28 oktober.
Foto: VRT

Geen opmerkingen