Nu bij Eurosongland

Portugals Rise to Heaven [1999]

Portugal en het Eurovisiesongfestival, het was een lange tijd geen goede combinatie tot Salvador Sobral daar verandering inbracht in 2017. Sinds begin juni overlopen we elke week twee Portugese inzendingen van het Eurovisiesongfestival. We volgen als het ware de weg naar de top voor Portugal en laat ons eerlijk zijn het was een moeilijke weg voor het land. Vandaag blikken we terug op de Portugese inzending van 1999.
Portugal op het Eurovisiesongfestival in 1999.
Festival da Canção 1999 kende weinig veranderingen tegenover de editie van 1998. Opnieuw werd er één finaleavond georganiseerd met acht kandidaten. Een vakjury met professionele juryleden uit de Portugese showbizz en muziekwereld mochten de winnaar aanduiden. Met 90 punten ging de winst naar Rui Bandeira en het nummer Como tudo começou.

Het 44ste Eurovisiesongfestival vond plaats in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem op 29 mei 1999. Drieëntwintig landen waren present op dit Eurovisiesongfestival. Rui Bandeira mocht als zestiende van de avond aantreden in Jeruzalem. Zijn Como tudo começou kon de Europese kijker niet overtuigen en strandde op een 21ste plaats met 12 punten. Alle twaalf punten komen van Frankrijk. De winnaar van de avond werd Zweden met Charlotte Nilsson. Haar bijdrage Take Me to Your Heaven kon rekenen op 163 punten.