Nu bij Eurosongland

De Pareltjes (105)

Nog 223 dagen tot we de winnaar kennen van het Eurovisiesongfestival in Lissabon, Portugal. Tot die tijd zit je bij Eurosongland elke zondag goed voor een terugblik naar een nummer uit de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival. Vandaag blikken we terug op de Deense inzending van 2013.
Sinds jaar en dag kiezen de Denen hun kandidaat voor het Eurovisiesongfestival via Dansk Melodi Grand Prix. Ook in 2013 werd via dit programma de Deense kandidaat geselecteerd. Op 26 januari 2013 traden er tien kandidaten aan tijdens de finale. Het programma bestond uit twee delen. In het eerste deel traden alle tien kandidaten aan en de beste drie kandidaten stootte door naar de superfinale. De superfinale werd gewonnen door Emmelie de Forest met Only Teardrops.

Het Eurovisiesongfestival vond in 2013 plaats in de Zweedse stad Malmö. Vier landen trokken zich terug van het festival én Armenië kwam na één jaar terug naar het festival. Emmelie de Forest trad aan in de eerste halve finale op dinsdag 14 mei 2013. Denemarken won deze halve finale en was dus geplaatst voor de finale. In de finale mocht Emmelie met haar nummer als achttiende aantreden. Tijdens de puntentelling werd al snel duidelijk dat Denemarken zijn derde overwinning beet had. Denemarken won het Eurovisiesongfestival met 281 punten. De twaalf punten kwamen uit Frankrijk, IJsland, Ierland, Italië, Macedonië, Servië, Slovenië en het Verenigd Koninkrijk. België en Nederland gaven tien punten.

Geen opmerkingen