Nu bij Eurosongland

De Pareltjes (109)

Het zijn nog 195 dagen tot de finale van het Eurovisiesongfestival in de Portugese hoofdstad Lissabon. Tot die tijd grasduinen we elke zondag in het archief van het Eurovisiesongfestival op zoek naar nummers die we niet mogen vergeten. Vandaag blikken we terug op de Spaanse inzending van 2004.
De Spaanse omroep gebruikte in 2004 het populaire programma Operación Triunfo om een kandidaat te selecteren voor het Eurovisiesongfestival. De vier beste van het derde seizoen kregen de kans om te strijden voor het Spaanse ticket richting Istanbul. Op 28 januari 2004 vond de finale plaats en enkel de kijker had het recht om te beslissen wie het land naar het Eurovisiesongfestival ging sturen. Met 39% ging de keuze naar Ramon. Hij mocht Spanje gaan vertegenwoordigen met Para llenarme de ti.
Het Eurovisiesongfestival van 2004 vond voor de eerste keer plaats in de Turkse stad Istanbul. In 2004 werd voor het eerst een halve finale ingevoerd maar omdat Spanje lid is van de BIG4 mocht Ramon aantreden in de finale. Spanje mocht zelfs de finale van het Eurovisiesongfestival 2004 openen. De Spaanse inzending kreeg op het einde van de show 87 punten, wat goed is voor een tiende plaats. Buurlanden Andorra en Portugal gaven de volle twaalf punten maar ook Frankrijk (8), Israël (8), België (7), Cyprus (7), Zwitserland (6), Roemenië (5), Nederland (4), Griekenland (3), Malta (3), Monaco (3), Duitsland (2), Turkije (2), Wit-Rusland (2), IJsland (1), Macedonië (1) en Polen (1) gaven punten. De winnaar van de avond werd Ruslana uit Oekraïne. Zij kreeg voor Wild Dances 280 punten.

Geen opmerkingen