Nu bij Eurosongland

EBU: 'Macedonië neemt niet deel in 2018'. [Update]

Sinds vorige week waren er geruchten dat de Macedonische omroep MRT schulden zou hebben bij de organisatoren van het Eurovisiesongfestival, EBU. Volgens verschillende media zou de omroep geen rechten meer hebben om een uitzending van de EBU te mogen uitzenden. Dus ook niet het Eurovisiesongfestival in Lissabon. EBU heeft vandaag aan de collega's van ESCToday bevestigt dat de omroep inderdaad met een schuldenberg bij de EBU zit. Hierdoor mag de omroep niet meer deelnemen aan elke activiteit van de EBU, behalve het Junior Eurovisiesongfestival. Enkel wanneer de Macedonische omroep de schuldenberg van 500.000 euro kan aflossen, dan mag Macedonië opnieuw deelnemen aan het festival.
Vorige week verkondigde de Portugese omroep RTP dat het Eurovisiesongfestival 2018 zo'n 43 deelnemende landen zal ontvangen. Met het nieuws van Macedonië zullen er dus maar 42 landen deelnemen.
[Update 7/11 17u] De EBU heeft vandaag tijdens een speciale persconferentie de officiële deelnemerslijst voor het Eurovisiesongfestival bekend gemaakt. In Lissabon zullen er 42 landen aantreden en Macedonië staat niet op de lijst. (volledige lijst)

Geen opmerkingen