Nu bij Eurosongland

San Marino zoekt kandidaat via internet.

Afgelopen zondag kwamen we met het nieuws dat het kleine San Marino een kandidaat zal sturen naar het Eurovisiesongfestival in Lissabon én dat vandaag de delegatie van het land een persconferentie ging geven over hun 'revolutionaire' plannen voor de komende editie. SMRTV zal voor het eerst in de geschiedenis van de omroep een open selectie organiseren voor het selecteren van de kandidaat. De selectie zal volledig verlopen via het internet en de omroep doet hiervoor een beroep op het internetbedrijf 1in360. Dat bedrijf zal de volledige selectie organiseren voor San Marino. De selectie voor de San Marinese kandidaat zal in drie fases verlopen. In de eerste fase kunnen geïnteresseerde kandidaten, groepen zich inschrijven op de website. Leeftijd (+16 jaar), nationaliteit, ... doet er allemaal niet toe want het talent telt in de zoektocht. Inschrijven kan tot 30 november via www.1in360.com. In de tweede fase is het de bedoeling dat de geselecteerde kandidaten een fanbasis zoeken door middel van likes. De tien beste kandidaten gaan door naar de derde fase en dat zijn de live show's. Er zullen in totaal zeven live show's zijn waarin de kandidaten hun talent mogen tonen. De show's zullen te zien zijn op het internet en via de omroep van San Marino en plaatsvinden in januari. Het internetpubliek zal bepalen wie San Marino zal vertegenwoordigen in Lissabon.
Vanaf 1 november worden de namen bekend gemaakt van de kandidaten die San Marino willen vertegenwoordigen in Lissabon. De winnaar krijgt een platencontract én mag San Marino vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.
[Update 20/10] Ondertussen zijn ook de juryleden voor het programma bekend. Niemand minder dan Måns Zelmerlöw (ESC 2015 / Zweden), Zoë (ESC 2016 / Oostenrijk) en Dave Berry, een radio-dj uit Londen zullen alle kandidaten beoordelen en de top tien selecteren.

Geen opmerkingen