Nu bij Eurosongland

Vanavond: Israël start zoektocht naar kandidaat 2018.

Israël start vanavond met de eerste voorronde voor het Eurovisiesongfestival van het nieuwe seizoen 2018. Het land zal zijn kandidaat opnieuw selecteren via het programma 'Rising Star'. 
De nieuwe editie van 'Rising Star' zal vanavond uitgezonden worden op Keshet 12 en bestaat uit twintig wekelijkse uitzendingen. Vanaf volgende week zal de uitzendingen van 'Rising Star' doorgaan op een andere zender omdat Keshet 12 ophoudt met te bestaan. Aan het programma wordt er weinig veranderd. 'Rising Star' zal vanavond starten met de auditierondes waarbij de kandidaten voor een muur staan. Krijgen ze van de vakjury 70% of meer dan gaat de muur open en zal de kandidaat doorstoten naar de volgende ronde. De vakjury van 'Rising Star' is Harel Skaat, Keren Peles, Assaf Amdursky en het duo Static & Ben El Tavori. Harel Skaat is bij fans van het Eurovisiesongfestival vooral bekend als Israëlische deelnemer in 2010 met Milim.
Assi Azar en Rotem Sela geven vanavond om 20u het startshot van een nieuw seizoen 'Rising Star'. De uitzending kan je live volgen via deze livestream.

Geen opmerkingen