Nu bij Eurosongland

Georgië kiest kandidaat JESC 2018 via Ranina.

Het Junior Eurovisiesongfestival 2017 wordt pas binnen 26 dagen georganiseerd maar de Georgische omroep is al volop bezig met het volgende Junior Eurovisiesongfestival in Minsk.
De Georgische omroep GPB heeft bekend gemaakt dat het aanwezig zal zijn op het festival in Minsk en dat de kandidaat geselecteerd zal worden via het programma Ranina. GPB is al volop bezig met het selecteren van de kandidaten, zo was er vorige week al de eerste castingsronde. Het is de bedoeling dat Ranina een ideale kandidaat voor 2018 zal afvaardigen. Het programma zal bestaan uit verschillende delen en zal zo'n 3 maand op televisie lopen. Wanneer het programma op televisie zal komen is nog niet geweten.
Het is niet de eerste keer dat Georgië zijn kandidaat voor het Junior Eurovisiesongfestival via een voorronde selecteert. Sinds hun debuut, in 2007 gebruikt GPB een nationale voorronde en dat tot 2011. Sindsdien kiest de omroep intern.
Georgië is het gastland voor het komende Junior Eurovisiesongfestival op 26 november, meer informatie kan je hier vinden.

Geen opmerkingen