Nu bij Eurosongland

Junior LIVE: Generale repetitie.

Om 10u (tijd in Georgië, 7uur België) is de eerste generale repetitie van het Junior Eurovisiesongfestival 2017 gestart. Hierin werd de volledige show volledig gerepeteerd. Ook vanavond zal er gerepeteerd worden in Georgië tijdens de tweede generale repetities.
* 19:00 De tweede generale repetitie is gestart. Op deze repetitie baseren de vakjury's uit de zestien verschilde landen hun punten. Deze punten worden morgen bekend gemaakt tijdens de finale van het Junior Eurovisiesongfestival.
De opening van het Junior Eurovisiesongfestival zal bestaan uit Mariam (winnaar van vorig jaar) die de verschillende kandidaten zal voorstellen. Later bracht ze het winnende nummer Mzeo. Na het winnende nummer komende verschillende kandidaten het podium op om samen het nummer Shine Bright te zingen. Het is een goede opening met verschillende dansers.
Helen Kalandadze en Lizi Pop verwelkomen de kijkers thuis en het publiek in de zaal. Na een klein kwartiertje wordt er gestart met de optredens. Nicole uit Cyprus mag dus als eerste aantreden (volledige startvolgorde). Zij brengt vanavond de beste performance dat we van haar al hebben gezien. Nicole staat ook vol vertrouwen op het podium. Na de Poolse inzending was het al tijd voor de Nederlandse inzending. De jongens van Fource hadden nog meer kracht tijdens deze generale repetitie. Hun danspasjes waren beter en de zang zat ook goed. Er werd in de zaal veel meisjesgegil waargenomen, de jongens zijn blijkbaar populair in Georgië. Na de Armeense inzending komen de twee presentatrices op het podium om de volgende vier kandidaten voor te stellen. De Wit-Russische bracht opnieuw een topperformance van haar inzending maar bij Portugal ging het even mis. De muziekband werd opgestart en dan terug gestopt. Na vijf minuten was het probleem opgelost en ging de show verder met Portugal. Ook Ierland deed het veel beter dan in de repetities van afgelopen week en het nummer komt goed uit na de kleurrijke inzending van Portugal. Het zal morgen zeker uitsteken. Macedonië komt met een zeer volwassen nummer naar het Junior Eurovisiesongfestival en het is wat raar om het te zien.
Na Macedonië is er tijd voor een korte onderbreking. In verschillende landen zal er nu reclame te zien zijn maar in de zaal wordt het wachten opgeleukt door de groep The Virus. 
Na de reclame wordt er verdergegaan met de optredens. Als eerste mag het gastland optreden. Grigol kreeg natuurlijk het meeste applaus van allemaal voor zijn inzending maar het was ook wel verdiend. Na Georgië was het tijd voor de Albanese inzending. Een schattig meisje met een leuk liedje. Wij denken wel dat dit zal aanslaan bij de vakjury's over de heel Europa. Ook Malta komt met een schattig nummertje en het sloeg aan bij het publiek. Na Malta is het opnieuw tijd voor een onderbreking. Lizzi Pop brengt een bezoek aan de greenroom en doet ze een gesprekje met Nicole uit Cyprus en Grigol uit Georgië. Na het bezoekje aan de greenroom gaan de optredens verder en het is Rusland de iedereen van zijn stoel liet vallen. Het was keigoed gezongen en dit is volgens ons één van de topfavorieten. Ook Isabella uit Australië en Maria uit Italië overtroffen zichzelf.
Na alle landen werd er bekend gemaakt dat Helena uit Wit-Rusland en Misha uit Armenië nog eens mogen optreden omdat het camerawerk niet goed verlopen is.

Geen opmerkingen