Nu bij Eurosongland

"Liechtenstein maakt debuut in 2019".

Het kleine landje Liechtenstein zal in 2019 zijn debuut maken op het Eurovisiesongfestival. Dat schrijft alvast de krant Vaterland. Zij hadden een interview met de baas van de openbare omroep 1FLTV, Peter Kölbel.
Volgens Kölbel is zijn omroep in gesprek met de EBU, de grote organisatie achter het Eurovisiesongfestival om lid te worden van die organisatie. Lid zijn van de EBU is één van de voorwaarden om deel te mogen nemen aan het Eurovisiesongfestival. Kölbel gelooft er alvast in dat de gesprekken een positieve uitkomst zullen hebben. 
Het is niet de eerste keer dat de omroep met het nieuws komt dat het wil deelnemen aan het Eurovisiesongfestival maar steeds liep de onderhandelingen met de EBU spaak omdat het land en de omroep over te weinig financiële middelen beschikt. In het interview met Vaterland verteld Kölbel dat het geld gevonden is.
1FLTV is één van de jongste openbare omroepen van Europa en bestaat pas sinds 2008. Of Liechtenstein in 2019 echt zal deelnemen aan het festival weten we binnen enkele maanden.

Geen opmerkingen