Nu bij Eurosongland

Stemmen bij het Junior Eurovisiesongfestival.

Over een dikke week vindt er in de Georgische hoofdstad Tbilisi de 15e editie van het Junior Eurovisiesongfestival plaats. De omroep en de EBU hebben meer informatie gegeven over hoe de winnaar van dat festival gekozen zal worden. 
Dit jaar zal 50% van het resultaat afkomstig zijn van vakjury's uit de 16 verschillende landen. De andere 50% zal komen van een internet stemming. Het online stemmen op de favoriet kan vanaf vrijdag 24 november wanneer alle 16 landen voor de tweede keer hebben gerepeteerd. De persoon die wil stemmen voor zijn favoriet zal alle 16 kandidaten eerst aan het werk moeten zien voor hij zijn stem kan uitbrengen. Na het bekijken van de previews zal de stemmer 3 tot 5 kandidaten zijn stem verlenen. Stemmen voor eigen land is dus mogelijk. 
De stemronde zal afgesloten worden net voor het begin van de liveshow van het Junior Eurovisiesongfestival op zondag 26 november. Wanneer alle kandidaten hun nummer gebracht hebben gaat de stemming voor vijftien minuten opnieuw open. Het resultaat zal dan berekend worden en bekend worden gemaakt tijdens de liveshow's met percentage's. Het is vergelijkbaar wat er gebeurt tijdens de finale van Melodifestivalen.
In 2014 organiseerde de EBU en de toenmalige gastomroep TVM al eens een online stemronde voor het Junior Eurovisiesongfestival. Het resultaat werd niet meegerekend voor de winst maar wel voor de 'Online Fan Award'. Helaas is de prijs niet kunnen doorgaan omdat het systeem gecrasht is door het teveel aan bezoekers voor de site.

Geen opmerkingen