Eurovisiesongfestival 2020

Junior Eurovisiesongfestival 2019

Nederland op het Songfestival

Post Page Advertisement [Top]

Junior 2017MaltaThe Road to Tbilisi

The Road to Tbilisi [10]: Malta.

Vanaf volgende week starten in Georgië de repetities voor het Junior Eurovisiesongfestival. Tot die tijd stellen wij elke dag één kandidaat voor. Vandaag is dat Gianluca Cilia uit Malta. Hij zal Dawra Tond zingen.
De negen jarige Gianluca Cilia is geboren op 12 november 2007 in de Maltese hoofdstad Valletta. Sinds zijn zesde levensjaar is Gianluca begonnen met zanglessen bij het Harmonic Ensemble. Twee jaar geleden vond Gianluca de moed om deel te nemen aan zijn eerste muziekwedstrijd. Hij won direct Oltroceano. Vorig jaar verdedigde Gianluca de Maltese vlag op het internationale muziekwedstrijd in Roemenië waar hij derde werd met Mamma lo canto per te. Dit jaar nam hij op 1 juli deel aan de Maltese voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival. Deze wedstrijd koos de kandidaat voor Georgië. Tijdens de show coverde hij het nummer Perdere l’amore en kon zo de jury en de Maltese kijkers overtuigen.
Zijn nummer Dawra Tond werd intern geselecteerd door de omroep TVM en is gedeeltelijk in het Maltees en het Engels.

Malta is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot land op het Junior Eurovisiesongfestival. Het land neemt sinds 2003 deel aan het festival maar vooral hun resultaten na hun comeback in 2013 zijn verpulverend. Zo won Malta het Junior Eurovisiesongfestival in 2013 én 2015. Vorig jaar was Malta het gastland voor het festival en in eigen land werd Christina Magrin zesde met Parachute.

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib