Nu bij Eurosongland

The Road to Tbilisi [12]: Italië.

In onze nieuwe aflevering van The Road to Tbilisi zijn we aanbeland bij Italië. Zij sturen dit jaar Maria Iside Fiore naar het Junior Eurovisiesongfestival in Georgië met Scelgo (My Choice)
De dertienjarige Maria Iside Fiore is geboren in 2004 in de Italiaanse stad Carrara. Momenteel is de zangeres verhuisd naar Sarzanna waar ze geniet van een muzikale opleiding in de plaatselijke school. Naast zingen is ook dansen een passie van de Italiaanse. Ze is sinds haar vierde lid van Danzabilmente groep.
Haar zangcarrière startte in 2015 toen ze begon deel te nemen aan verschillende muziekcompetities. In 2016 was ze één van de finalisten van Cantagiro en begin dit jaar nam ze opnieuw deel aan deze wedstrijd. Nu behaalde ze een plekje in de halve finales. Naast het zingen was er dit jaar ook haar debuut als actrice in een theaterproductie.
Binnen twee weken neemt Maria Iside Fiore deel aan het Junior Eurovisiesongfestival in Georgië met Scelgo. Het nummer werd intern gekozen door de openbare omroep RAI en zal gezongen worden in het Italiaans en Engels. 

Italië neemt sinds 2014 deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. Het land kende een prachtig debuut want het kon direct winnen. Vincenzo Cantiello kon de meeste mensen overtuigen met Tu primo grande amore. Blijkbaar is het Junior Eurovisiesongfestival op Maltese bodem een godsgeschenk voor Italië want vorig jaar werd Fiamma Boccia derde met Cara mamma (dear mom)