Nu bij Eurosongland

The Road to Tbilisi [13]: Wit-Rusland.

In een nieuwe aflevering van 'The Road to Tbilisi' stellen we vandaag de Wit-Russische kandidaat voor het festival in Georgië.
De veertien jarige Helena Meraai is geboren op 2 mei 2003 en woont in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Haar moeder is een Wit-Russische terwijl haar vader afkomstig is uit Syrië. Sinds haar zesde is Helena Meraai actief op verschillende podia. Naast zingen schrijft Helena ook haar nummers zelf en speelt ze piano.
Het grote publiek leerde Helena Meraai kennen toen ze vorig jaar deelnam aan de Russische versie van The Voice Kids. Ze geraakte er tot de battle ronde. Enkele maanden later nam ze deel aan New Wave Junior 2016.
In september nam Helena Meraai deel aan de Wit-Russische voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival met Ya samaya. Ze kon de wedstrijd winnen en mag zo Wit-Rusland vertegenwoordigen in Georgië.
Wit-Rusland heeft samen met Nederland aan alle edities van het Junior Eurovisiesongfestival deelgenomen. Twee keer kon het land het festival winnen. De eerste keer was in 2005 met Ksenia Sitnik. In 2007 was het opnieuw raak voor de Wit-Russen, toen met Alexey Zhigalkovich. Wit-Rusland is één van de meest succesvolle landen op het festival. Zo strandde het land vijf keer bij de beste drie inzendingen. Vorig jaar stuurde Wit-Rusland Aleksander Minjonok met Moezika moich pobed naar Malta. Hij werd zevende.